Spring naar de inhoud

Theater O’kontreir

Theater O'Kontreirmaakt tegendraads theater voor jongeren over maatschappelijke thema’s. Met onze voorstellingen willen we hen aanmoedigen om kritisch te denken en zich een eigen mening te vormen. 

Daarbij gaan we steeds op zoek naar nieuwe vormen, onverwachte invalshoeken en creatieve manieren om ons publiek écht aan te spreken en te betrekken. Ondanks de ernst van onze onderwerpen, is humor ons favoriete middel om dit te bereiken.

Onze voorstellingen richten zich tot jongeren met zeer diverse achtergronden. Of je nu wekelijks in het theater zit of er voor het eerst mee kennis maakt: we willen er steeds in slagen om jouw taal te spreken. 

Op de 'Inspiratiebeurs' kan u maar liefst zes voorstellingen integraal bekijken. 

Tijdens 'Sex Thing' (13+) woon je een klasreünie bij. Iedereen is uitgenodigd behalve Anna. Want jaren geleden ging haar naaktfoto de school rond. Maar Anna komt toch. Meer zelfs; ze neemt het woord. Haar verhaal en live muziek vloeien in elkaar tot een poëtische rock & roll vertelling. 

'Sex Thing' gaat door om 09u30 met aansluitend een workshop van Child Focus.  

De interactieve theatersessie 'Grensgevallen' (15+) schotelt een groep jongeren een reeks herkenbare situaties voor in de vorm van korte scènes. Na elke situatie reageren de jongeren via hun smartphone op confronterende stellingen en meerkeuzevragen. Waar ligt voor hen de grens? 

'Grensgevallen' gaat door om 09u30 met aansluitend een workshop van Sensoa.  

In 'De Pest! aan mij' (13+) neem je een duik in het wereldbeeld van Marie waar enkel plaats is voor 'daders' en 'slachtoffers'. Ze ontrafelt de sociale en psychologische mechanismen die spelen bij pesten en plaatst iedereen voor zijn verantwoordelijkheid. 

'De Pest! aan mij' gaat door om 11u45 met aansluitend een workshop van Pimento. 

Lara is een slet. En Nick een loser. 'F*ck!' (16+) toont hun worsteling met hun eigen verlangens en het oordeel van hun omgeving. Een voorstelling over genderstereotypen, groepsdruk en frustratie. Maar ook over stil verlangen, intimiteit en een ruggengraatstrelende huivering. 

'F*ck!' gaat door om 11u45 gevolgd door een workshop van Pimento.  

'Het Schaap van Vlaanderen' (15+) is een comedy battle over interculturaliteit. Frank & Youssef gaan ongecensureerd de confrontatie aan met thema's als de hoofddoek, halal slachten, vrijheid van meningsuiting en zwarte piet. Gewoon respectvol samenleven; hoe moeilijk kan dat zijn?

'Het Schaap van Vlaanderen' gaat door om 14u30 met aansluitend een workshop van School Zonder Racisme.    

'Trip' (15+) neemt je mee in het hoofd van een druggebruiker. Want experimenteren is gewoon leuk; toch? Langzaam maar zeker ontdek je de andere kant van het verhaal. Laat je je verleiden door zijn pleidooi? Jij hebt het laatste woord. Schuldig of onschuldig; dat is de vraag. 

'Trip' gaat door om 14u30 met aansluitend een workshop van De Sleutel. 

 Op www.okontreir.be vindt u meer info over elke voorstelling. U kan er ook videofragmenten bekijken en de bijhorende lesmappen downloaden.