Spring naar de inhoud

School Zonder Racisme

School zonder Racisme wil warme scholen waar elke leerling zich thuis voelt. Daarom trekt School zonder Racisme voluit de kaart van de diversiteit want diversiteit is een feit en we gaan er dan ook best mee aan de slag.

Onze ambitie is groot en daarom bieden we een breed palet aan van ondersteuning op verschillende schoolniveaus. Enkele voorbeelden zijn:

  • Leerlingenworkshops waar leerlingen leren hoe ze vooroordelen kunnen doorprikken
  • Dagprogramma’s waar beleving en ontmoeting centraal staan want samenleven in diversiteit doen we het best in de praktijk
  • Leerkrachtenvormingen over hoe reageren op straffe of eerder subtiele discriminerende uitspraken in de klas,
  • Ondersteuning van schoolteams die burgerschap (en de nieuwe eindtermen) duurzaam en stevig willen verankeren in de schoolcultuur en het –beleid
  • Ondersteuning van scholen die samen met de leerlingen en hun ouders een interculturele schoolcultuur willen uitbouwen die de diversiteit op school erkent en omarmt en dit op 5 domeinen: identiteit, taal, samen leven, samen leren en participatie.

Allemaal bouwstenen, op maat van je school, waarmee we een positief verhaal schrijven. De school houdt de pen vast en schrijft zijn eigen verhaal. Wij zorgen voor boeiende en vernieuwende kleuren. Kleur je mee?

Ontdek ons kleurenpalet tijdens de 'Inspiratiebeurs' en kom zo alles te weten over de werking van School zonder Racisme en wat het voor jou en jouw school kan betekenen.

U kan een sessie van School Zonder Racisme bijwonen om 11u45 of aansluitend op de voorstelling 'Het Schaap van Vlaanderen' om 15u30.